Afvoer ontstoppen Alkmaar

Een afvoer ontstoppen is voor u een last, maar onze riooldeskundigen in Alkmaar verdienen er graag hun brood mee. Onze pluspunten? Snelheid, vakkundigheid en transparantie. Bij ons weet u namelijk altijd precies waar u voor betaalt. Dus geen verrassingen, maar oplossingen! U kunt ons nu al bellen voor een afspraak of even verder lezen. We leggen u namelijk graag uit wat we doen.

Professionele afvoer ontstopping: hoe werkt het?

Onze professional gebruikt gereedschap van hoge kwaliteit om uw afvoer te ontstoppen. Dit is nodig, omdat sommige verstoppingen zeer hardnekkig kunnen zijn. De vakman kiest het het gereedschap dat hij het meest geschikt acht en gaat dan aan de slag.

  1. De blokkade wordt verwijderd met een verenmachine. Het vuil wordt dan uit de afvoer gefreesd. Zet men hierna de kraan open, dan kunnen de resten ook meteen worden afgevoerd.
  2. Voor zeer hardnekkige blokkades wordt een hogedrukapparaat ingezet, waarna het opgeloste vuil meteen met het water kan worden afgevoerd.
  3. Sommige resten, zoals vochtige doekjes, kunnen soms beter met een gewone ontstoppingsveer worden verwijderd.

Kosten afvoer ontstoppen Alkmaar

Onze experts ontstoppen uw afvoer het liefst zonder onnodig hak- en breekwerk. Daarom doen ze goed onderzoek naar wat de verstopping precies veroorzaakt. Een afvoer ontstopping kan al binnen een uur, afhankelijk van de ernst. Is er meer aan de hand, dan kan onze expert een inspectie uitvoeren. Al dit soort werkzaamheden komen terug op uw bon. Zo weet u precies hoeveel u betaalt en waarvoor.

Hoe houdt u uw afvoeren schoon?

Natuurlijk kunt u niet alle soorten verstoppingen voorkomen. Zeker niet als er bijvoorbeeld ergens een scheur in een leiding ontstaat door verzakking of veroudering van de riolering. Wat u wel kunt doen, is uw afvoeren zo goed mogelijk onderhouden. De volgende tips kunnen dan van nut zijn:

  • Los zeepresten goed op voor u ze door de afvoer spoelt.
  • Verwijder alle haren uit uw wasbak, bad of douche na een wasbeurt.
  • Plaats zeefjes op de afvoeren om (meer) vervuiling te voorkomen.
  • Reinig uw afvoeren eens per maand met wat soda en warm water. Dit helpt tegen vetresten.
  • U kunt kalkaanslag tegengaan door maandelijks wat schoonmaakazijn in de afvoeren te gieten.
  • Spoel nooit chemische resten door uw afvoeren. Ze kunnen de waterzuivering verstoren en uw leidingen sneller doen slijten of beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan: verfresten, medicijnen en chemische ontstoppingsmiddelen.

Afvoer ontstopping in Alkmaar gewenst? Bel ons.

Een afvoer ontstoppen kan voor u niet snel genoeg. Dit begrijpen wij volkomen. Niet voor niets zijn onze Alkmaarse experts dag en nacht bereikbaar. Heeft u nog vragen over onze dienstverlening? Of wilt u meteen een afspraak maken? Bel ons en onze rioolvakman helpt u zo snel mogelijk verder.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!