Riool ontstoppen Alkmaar

Een rioolontstopping in Alkmaar doen wij graag voor u!

Een riool ontstoppen kan vies en frustrerend werk zijn. Zeker als niet duidelijk is waar de blokkade zich precies bevindt: in de binnen- of buitenriolering. Onze Alkmaarse rioolvakman komt daar wel achter. Hij neemt al het mogelijke gereedschap mee om de blokkade op te sporen en hij kan deze met een professionele methode verwijderen. U kunt nu al bellen voor een afspraak!

Hoe ontstaan blokkades in uw riolering?

Het begint met één of meerdere niet werkende afvoeren. U kunt niet koken of afwassen en/of u kunt zich niet douchen of baden. Om tot een oplossing te komen moet onze specialist weten waardoor de verstopping is ontstaan. Helaas zijn veel oorzaken mogelijk:

 • Dichtslibbing door dagelijks gebruik (in de loop der jaren)
 • Een prop in de hoofdleiding (waardoor meerdere afvoeren niet werken)
 • Gescheurde of gebroken leiding
 • Wortelgroei in leidingen
 • Verzakking van het riool
 • Veroudering van het riool (meer kans op breuken en dus ook op lekkages)
 • Verkeerd aangelegd riool

Uw riool ontstoppen: hoe gaan wij te werk?

Onze specialist kiest het gereedschap en gaat aan de slag met de verstopping. Afhankelijk van wat uw riolering blokkeert, kiest hij voor een frees, een ontstoppingsveer of een hogedrukreiniger. Zit de blokkade te diep, dan moet onze expert een inspectie uitvoeren. Dit kan op drie manieren:

 1. De expert onderzoekt uw riolering met het blote oog (visuele inspectie).
 2. Met een rioolcamera kunnen gebreken in uw riolering gevonden worden.
 3. Bij stankoverlast gebruikt de expert een rookgenerator om eventuele leidingbreuken op te sporen.

Kosten rioolontstopping Alkmaar

Hoe bepaalt onze expert de kosten voor het ontstoppen van uw riool? Hij moet eerst weten wat de blokkade veroorzaakt. Want hoe hardnekkiger de blokkade, hoe meer tijd en middelen nodig zullen zijn om deze te verwijderen. Natuurlijk mag u ons van tevoren bellen voor een prijsopgave. Onze expert staat u graag te woord.

Nieuwe blokkades voorkomen

We kunnen ons voorstellen dat u niet nog eens op een verstopping zit te wachten. Natuurlijk zijn wortelgroei en andere ernstige rioolproblemen niet zo makkelijk te voorkomen, maar u kunt wel uw aandacht richten op het onderhoud van uw riool. Hier een paar tips!

 • Spoel uw afvoeren maandelijks met wat soda en heet water.
 • Haal zoveel mogelijk haren uit uw sanitair na gebruik. Los zeepresten ook goed op voor u ze wegspoelt.
 • Gebruik geen chemische ontstoppers. Deze kunnen uw leidingen ernstig beschadigen. Bovendien zijn ze zeer slecht voor het milieu en verstoren ze de waterzuivering.

Uw riolering ontstoppen: Alkmaar kiest voor ons!

Zelf uw riool ontstoppen? Als u een gezin heeft te verzorgen of als u een bedrijf moet runnen, dan heeft u de tijd simpelweg niet. Misschien bent u zelfs ziek of slecht ter been. Reden te meer om ons te bellen voor hulp! Onze expert in Alkmaar staat al voor u klaar. U kunt hem iedere dag van de week bellen voor een afspraak.

Riool ontstopping Alkmaar?

Wij staan 24/7 voor u klaar!